Brandwerende wanden en Plafonds

Firecare Brandwerende Technieken verwerkt voor het brandwerend afwerken van brandcompartimenten de Siniat* Novlam brandwerende vezelversterkte RF gipsplaten.

 

De Siniat Novlam brandwerende beplating kan worden gebruikt voor het creëren van brandwerende voorzetwanden met een brandwerendheid eis van 30 tot 120 minuten.

 

Novlam, LaDura of PrégyWAB beplating is extra brandwerend;
Isolatiemateriaal is niet noodzakelijk t.b.v. brandwerendheid.
Brandvoortplanting gipskartonplaten Novlam: A2, s1, d0;
Brandwerendheid: > 120 minuten;

 

Gedrag van de Siniat RF Novlam beplating bij brand:

 

Bij verhitting vindt er een chemische verandering in het gips plaats. Het chemisch gebonden kristalwater, ca. 21%, verdampt. Er wordt energie aan het vuur onttrokken zolang deze verdamping plaatsvindt, waardoor de temperatuur van de plaat constant blijft. Pas wanneer al het kristalwater is verdampt, zal de temperatuur in de plaat verder stijgen, waardoor de plaat zijn samenhang zal verliezen. Tijdens de verdamping ontstaan kleine krimpscheurtjes in de plaat. Door de toevoeging van glasvezels blijft de plaat langer bij elkaar. De plaat zal langer op zijn plaats blijven en beschermt dan ook nog beter tegen brand, dan een standaard gipskartonplaat al doet ( ook nadat het water is verdampt).
De Siniat Novlam kunnen wij verwerken in zeer groot toepassing gebied, zoals vrijstaande brandwerende voorzetwanden indien grote installaties weggewerkt moeten worden of oneffenheden in brandwerende wanden moeten worden geëgaliseerd. Samen met minerale wol isolatiemateriaal verbeteren deze voorzetwanden de warmte- en geluidisolatie eigenschappen van de onbehandelde wanden.

 

Novlam gipskartonplaten van Siniat BV zijn voorzien van KOMO-productcertificaat en CE-markering.

 

Firecare Brandwerende Technieken BV heeft de Novlam RF gipsplaten van Siniat in haar projecten verwerkt waaronder:

 

Gezondheidszorg;
Kantoorgebouwen;
Onderwijs;
Hotels;

 

*Siniat is net als Promat een dochter onderneming uit de Etex Groep.