Over ons

Firecare is specialist in advies, applicatie en onderhoud van brandwerende voorzieningen. Wij blinken uit in scholenbouw. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, Firecare verwerkt alleen producten die getest zijn volgens de laatste NEN EN normeringen en helpt gebouweigenaren en gebruikers bij het vervullen van hun zorgplicht. Daartoe wordt een logboek bijgehouden, die ook ondersteuning biedt bij klein of groot onderhoud.

Eind 2008 zijn wij opgericht en inmiddels werken er twintig mensen in het bedrijf. Wij zijn begonnen als adviesbureau en ook nu actief in montage en onderhoud van brandwerende technieken.

“Wij doen alles in brandwering van bouwtekening tot oplevering’, zegt directeur Wim Fokker namens Firecare. “Advies is de motor van de organisatie en we kunnen klanten van A tot Z begeleiden bij hun projecten. Onderwijs en scholenbouw loopt als een rode draad door ons opdrachtenportfolio. Momenteel doen we veel renovatie en onderhoud van schoolgebouwen. Onderwijsinstellingen investeren in nieuwe ventilatiesystemen, om de luchtkwaliteit te verbeteren. Beperking van het CO2-gehalte in scholen is hierbij cruciaal. Dit om te voorkomen dat leerlingen concentratieproblemen krijgen en snel moe worden. De leidingen van deze ventilatiesystemen beschermen we ter plaatse van brandwerende voorzieningen in een brand scheidende wand. Afhankelijk van de schoolgrootte en het type ventilatiesysteem kan er een grote diversiteit van brandwerende afwerkingen voorkomen. Behalve het brandwerend maken van leiding- en kabeldoorvoeringen kunnen we ook stalen draagconstructies beschermen met beplating of coating.”