Hoofddraag constructies

  • Maximale staal temperatuur hoofddraagconstructie

Het is algemeen bekend dat de mechanische eigenschappen van staal bij verhitting aanzienlijk verminderen. Bij verhitting tot 400°C vermindert de effectieve vloeigrens van constructiestaal tot 60% van de oorspronkelijke waarde. Zowel de huidige Nederlandse norm als de ontwerp Europese norm nemen aan dat staal tot 400°C de volle draagsterkte behoudt.

Bouwbesluit en NEN-EN  normen hoofddraagconstructies

Deze normen vertellen ons hoe we constructies moeten testen of hoe we constructies kunnen berekenen zodat we weten dat ze bij brand voldoende sterk blijven. Naast de experimentele beproeving volgens NEN 6069 kan de brandwerendheid van draagconstructies bepaald worden met behulp van de normen NEN EN 13381 1 tot 8. In deze normen wordt de brandwerendheid van bouwdelen van respectievelijk beton, staal en hout behandelt.

Siniat PREGYFEU-A1.

Bij Firecare brandwerende technieken geven wij qua verwerking de voorkeur aan de Siniat PREGYFEU-A1. De enige gipsplaat in het assortiment van Siniat (Etex dochter) die de brandklasse A1 draagt volgens de NEN-EN 13501-1. De platen zijn uiterst geschikt om constructies brandwerende te maken. Zo beschikt de PREGYFEU-A1 over Europese rapporten en berekeningen:

Fireare brandwerende technieken is het adres voor alles wat u bezig houdt m.b.t. brandveilige bouwkundige en installatietechnische oplossingen. Voor alle oplossingen liggen in Nederland geldende testrapporten ten grondslag.

Neem contact met ons op voor het brandwerend bekleden van hoofddraagconstructies.

Siniat is net als Promat een Etex onderneming