\

Pestana Amsterdam Riverside “Raadhuis Hotel” 2017

In opdracht van Bouwcombinatie Nieuwer Amstel (Kondor Wessels en Wessels Zeist) heeft Firecare meegewerkt aan de totstandkoming van hotel Pestana Amsterdam Riverside, voorheen Het Raadhuis en hoofdstedelijk gemeentearchief van Amsterdam.

 

De realisatie van het “Raadhuis Hotel” omvat de verbouw van het rijksmonument in combinatie met nieuwbouw. Het monumentale gedeelte bestaat uit 4 verdiepingen en het depotgebouw uit 6 verdiepingen. Hierin zijn de publieke ruimtes gesitueerd, zoals receptie, lobby, keuken, restaurant, bar, vergaderfaciliteiten en hotelkamers.

De nieuwbouw C1 bestaat uit 7 verdiepingen en hier zijn de appartementen en suites gerealiseerd. De nieuwbouw C2-5 bestaat ook uit 7 verdiepingen en bevat een zwembad met sauna, fitnessruimte, service- en technische ruimten.

De gevel van het depotgebouw is gerenoveerd en onder het theater is een parkeergarage gesitueerd.

 

Renovatie Raadhuis Hotel (monumentaal pand)

Houten draagconstructie:

Firecare heeft voor een uitdaging gestaan inzake de brandwerende afwerkingen van de bestaande houten draagconstructie van de klokkentoren. Deze bestaande houten draagconstructie moest brandvertragend behandeld worden, met als doel het voorkomen van voortschrijdend instorten van vluchtwegen en ondergelegen brandcompartimenten.

Firecare Brandwerende Technieken heeft bij de renovatie (uitdaging is dat dit een monumentaal pand betreft) bijgedragen aan de engineering (i.s.m. de constructeur, fabrikant en ter goedkeuring het bevoegd) van de bestaande houten draagconstructie klokkentoren. Deze bestaande houten draagconstructie dient brandvertragend behandeld te worden in verband met vluchtwegen en brandcompartimentering, met als doel het voorkomen van voortschrijdend instorten vluchtwegen en ondergelegen brandcompartimenten.
De houtendraagconstructie is behandeld met Hensotherm 1KS. Hierdoor vertraagd de inbrandtijd en behoudt de draagconstructie zijn draagkracht voor minimaal 60 minuten.
Hensotherm 1KS Brandwerende coating is voorzien van een CE-markering en getest volgens DIN EN 13501.

 

Houten vloerdelen:

Tevens zijn er in de renovatie bestaande houtenvloerdelen boven de monumentale plafonds brandvertragend behandeld in verband met de brandoverslag van de hoger gelegen verdiepingen.
Deze houten vloerdelen zijn behandeld met Hensotherm 1KS wat er voor zorgt dat de inbrandtijd en vlamdoorslag vertraagd wordt gedurende 60 minuten.
Hensotherm 1KS Brandwerende coating is voorzien van een CE-markering en getest volgens DIN EN 13501.

 

Renovatie en nieuwbouw

Draagconstructie staal:

De stalen draagconstructies zijn 60 minuten brandwerend geconserveerd. In samenspraak met de opdrachtgever is gekeken naar een kwalitatieve en voordelige oplossing per situatie.
Uiteindelijk zijn alle disciplines verwerkt welke Firecare in zijn pakket heeft inzake het brandwerend conserveren van staalconstructies.
Verwerkte producten zijn:

Conlit-P Steelprotect steenwol gebonden plaat

Pregyfeu-A1 onbrandbare gipsplaat

Hensotherm 410 KS brandwerende coating

Al deze producten zijn voorzien van een CE-Markering en voldoen daarmee aan de hoogste eisen op het gebied van brandveiligheid.

 

Brandwerende doorvoeringen technische installaties:

De bestaande en nieuwe doorvoeringen ten behoeve van de technische installaties zijn door Firecare brandwerend afgewerkt met Seals producten.
Door gebruik te maken van Seals producten hebben wij een totaalpakket aan brandwerende afwerkingen geleverd:

Brandwerende afwerkingen kabelgoten/elektraleidingen/wandcontactdozen

Brandwerende afwerkingen brandbare leidingen

Brandwerende afwerkingen onbrandbare leidingen

Brandwerende afwerkingen brandkleppen

Brandwerende afwerkingen bouwkundige voegen

De Seals producten zijn voorzien van CE-Markering en voldoen daarmee aan de hoogste eisen op het gebied van brandveiligheid.

 

Voor meer informatie en/of voor het verkrijgen Seals producten verwijzen wij u graag naar www.firecare.nl/seals/ en/of www.brandwerendonline.nl

 

Voor een correcte registratie van service en onderhoud, zijn de brandwerende afwerkingen geregistreerd in de Buildlinq-app (Buildlinq Safety Manager). De brandwerende afwerkingen zijn voorzien van een QR code hierdoor zijn alle afwerkingen eenvoudig terug te vinden in de database.

 

Voor meer informatie en- of voor het verkrijgen de Buildinq-app verwijzen wij u graag naar www.buildlinq.nl

 

Door het onderbrengen van alle disciplines op het gebied van brandveiligheid heeft Firecare wederom met succes een project weten te realiseren.

 

 

Foto's project: