Brandkleppen

Firecare verzorgt voor u het afwerken en monteren van brandkleppen. Wij hebben ervaren monteurs om Trox, Rft en Geba brandkleppen brandwerend af te werken. Vooral bij renovatie projecten kunnen Brandkleppen niet altijd in de wand of vloer worden aangebracht. Door gebruik te maken van de brandwerende systemen van Seals, Hilti of Hensel kunnen wij uw brandkleppen toch altijd correct afwerken.

 

De Nederlandse regelgeving over brandwerend doorvoeren van ventilatiekanalen wordt bepaald in de normen NEN 6068 (bepaling van brandweerstand) en NEN 6069 (beproeving en klassering van bouwproducten). De brandwerendheid van installaties wordt verder vastgesteld in de normen NEN-EN 1366-1 voor ventilatiekanalen en 1366-2 voor brandkleppen.

 

  • Een ventilatiekanaal wordt gedefinieerd als een kanaal dat uitsluitend bestemd is voor het transport van lucht.
  • Brandkleppen worden geplaatst in ventilatiekanalen welke brandcompartimenten doorkruizen .
  • Brandkleppen zorgen ervoor dat de vlamdichtheid van brandscheidingen en de rookdichtheid in de kanalen ter hoogte van de brandcompartimenten gewaarborgd blijven.

 

Moet de steenwol samengedrukt worden tussen de klep en het plafond?

 

Richtlijnen van RFT Technologies:

 

Voor rechthoekige brandkleppen geplaatst op minimale afstand van een plafond kan de universele afdichting tussen klep en plafond uitgevoerd worden met steenwol platen (≥ 150 kg/m³) of, indien de afstand kleiner of gelijk is aan 50 mm, met zachte steenwol (≥ 40 kg/m³) dat minstens 40% samengedrukt wordt